Foto

Mladen Ostojic: "Este o onoare si o placere sa lucrezi pentru o echipa nationala!"

Proaspat numit in functia de antrenor principal al nationalei de seniori a Romaniei, Mladen Ostojic a acordat astazi in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet primul interviu in calitate de selectioner.  Relaxat si cu zambetul pe buze, tehnicianul nascut la Sarajevo a vorbit despre obiectivele pe care le are si i-a indemnat in final pe fani sa fie alaturi de tricolori in drumul spre EuroBasket 2013.
 
Felicitari domnule Ostojic! V-ati intors in Romania in postura de selectioner.
Sunt foarte fericit! Mereu imi place sa ma reintorc in tarile in care am lucrat foarte bine. Am multe amintiri frumoase de-aici si multi prieteni in jurul meu.

Cum ati primit aceasta veste?
Totul s-a intamplat in ultimul moment. Nu stiu care au fost motivele, insa ma bucur foarte tare.  Am acceptat aceasta propunere si astazi ne apucam de treaba. Imediat ce jucatorii termina vizita medicala vom pleca la Medias.

Unde erati cand a sunat telefonul din partea Federatiei Romane de Baschet?

Eram in Muntenegru. Am fost sunat cu cateva zile inainte si am fost intrebat daca as accepta si iata-ma acum, aici.

Ce stiti despre elevii dumneavoastra?

Am lucrat in Romania pentru trei cluburi, aproximativ doi ani jumate, suficient pentru a cunoaste o parte din jucatori. Pentru echipele anterioare cu care am colaborat am facut scouting si am mai mult decat informatiile necesare. Cred ca este un avantaj pentru mine ca am antrenat in Romania.

Care este obiectivul pe care il aveti?

Speranta mereu exista, insa trebuie sa fim realisti! Este o grupa grea, cu Bosnia Hertegovina, Georgia, Olanda, Letonia.  Este dificil, dar pentru fiecare antrenor obiectivul este sa castige fiecare meci.  Cu aceasta idee vom lucra si vom incerca sa castigam cat mai multe intalniri. Avem doua luni la dispozitie sa ii ajutam pe jucatori sa devina mai buni. Mereu cand lucrez imi propun acest lucru.

Considerati ca este un pas inainte aceasta numire in functia de antrenor principal al nationalei Romaniei?

Sunt pentru a doua oara antrenor al unei reprezentative. Am antrenat nationala Emiratelor Arabe Unite, iar acum nationala Romaniei. Mereu este o onoare si o placere sa lucrezi pentru o echipa nationala. Consider ca este un pas inainte si cred ca am experienta necesara pentru a gestiona aceasta situatie.

Cum v-ati descrie ca antrenor?

Provin din baschetul din fosta Iugoslavie. In 1982 m-am apucat de antrenorat. Sunt un antrenor care pune accent pe detalii, caruia ii place sa promoveze tinerii jucatori si care incearca sa ii ajute in cursul pregatirii. Ma dedic cu totul acestui sport.

La ce ar trebui sa se astepte elevii dumneavoastra?

Primul meu obiectiv este sa creez o atmosfera buna in echipa. Cred ca intr-un mediu placut poti obtine rezultate. Oricum 10-20% te ajuta. Evident, ai nevoie de jucatori buni, talentati, insa o atmosfera buna te ajuta.  Voi incerca sa gasesc chimia echipei  si sunt convins ca vom face o treaba foarte buna impreuna. Am incredere in jucatorii mei si vom munci din greu in urmatoarele doua luni pentru a ne realiza obiectivele.

Cateva cuvinte pentru fani?

Baschetul in Romania este intr-o continua dezvoltare.  Sunt multe orase cu multi fani ai baschetului. Noi vom juca la Sibiu, iar acolo va fi o atmosfera frumoasa. Sper ca sala sa fie plina mereu.  Ce pot sa le spun fanilor este ca eu sunt un antrenor strain care din acest moment antreneaza nationala Romaniei si  voi da totul pentru aceasta echipa. Vom lupta foarte mult si cu siguranta, cu ajutorul fanilor, putem invinge orice echipa!  Fanilor le transmit sa fie alaturi de noi, sa vina la meciurile nationalei si sa ne incurajeze! Nu ii vom dezamagi!          

Multumim mult si va dorim multa bafta!

 
Carte de vizita:

Nume: Mladen Ostojic
Data nasterii: 30.07.1957, Sarajevo
Zodia: Leu
Inaltime: 1,90
Post pe care a evoluat ca jucator: conducator de joc

Echipe: a colaborat cu numeroase echipe  printre care BC Haifa  (Israel – desemnat antrenorul anului in aceasta tara in sezonul  1999-2000), Olympiakos Atena  (antrenor secund), dar a antrenat si in Dubai, Emiratele Arabe Unite, China.  
In Romania a pregatit echipele Rapid Bucuresti, BCM U Pitesti si CSM Bucuresti.

Familie: casatorit, o fiica in varsta de 19 ani, jucatoare de baschet
 

Parteneri